FILM

Hem             Biografi             Konst             Länkar             Kontakt


MADAM YOU MADE MY DAY
Regi: Monne Lindström  Produktion: Kristina Meiton

MUSIK     BILDER     DIPLOM

En nervös dam befinner sig i kön in till säkerhetskontrollen på Gatwick Airport. Hon betraktar hur människor står i olika röntgen-bås och blir avskannade, väskor som öppnas och genomsöks. Rummet känns oändligt stort och skrämmande. Det piper och blinkar och kontrollanterna ser stränga och misstänksamma ut. Damen närmar sig glasbåset och suckar besvärat.

Filmen hade premiär och blev prisad på Uppsala Short Film Festival 2022, och visades också vid Sveriges kortfilmfestival, Stockholm 2022, där den vann pris för bästa animation/individuella klassen.


Filmpris FRAME Filmfestival Göteborg

ZLATAN I ALPERNA
Regi: Monne Lindström  Produktion: Kristina Meiton

SVT PLAY     BILDER     MUSIK    PRESS

Zlatan i Alperna är en kärleksfullt skruvad kortfilm, på strax under femton minuter. En tecknad, vindlande berättelse med snö, lavinfara, drömmar, Zlatans egna hjältar och till och med lite Zlatan-poesi. Det är gjort med kärlek till Zlatan, och med koll på hans karriär, men det är ingen hyllning snarare ett påhittigt genomarbetat infall som växte när jag såg om filmen. Mitt betyg till kortfilmen Zlatan i Alperna blir en fyra.
/Björn Jansson, Sveriges Radio, Kulturnytt, 2019   
KULTURNYTT

Detta är den andra filmen i en trilogi om sportikoner som lett mig vidare utanför sportens gränser. Filmen hade sin premiär på Göteborgs internationella filmfestival 2019, och var även festivalens invigningskortfilm, samt nominerad till Startsladden samma år.          Filmpris FRAME Filmfestival Göteborg

RÄKNAR DAGAR RÄKNAR ÅR
Regi:M Lindström Prod:Meiton/Schadewitz

TRAILER     BILDER     FB

Varför kommer Moas eller Maxis pappor aldrig och hämtar dem i skolan? Och hur kommer det sig att Isas mammas brev aldrig kommer fram, har hon verkligen lagt dem på rätt låda? Moa, Maxi och Isa är tre barn som alla räknar dagarna tills deras mamma eller pappa kommer ut ur fängelse. Denna animerade film bygger på dokumentära personliga berättelser och bjuder in oss till barnens innersta världar.
Den hade premiär på Göteborgs Internationella Filmfestival 2014, och har sedan dess visats på internationella barnfilmfestivaler och dokumentärfilmfestivaler, samt visats på SVT UR.

ANYONE FOR TENNIS?
Regi: Monne Lindström  Produktion: Kristina Meiton

TRAILER    BILDER    PRESS

En trebarnsmamma längtar bort och söker upp tennisstjärnan Rafael Nadal. De äter glass ihop och upptäcker en gemensam längtan som tar dem till en värmländsk skog där de fiskar, leker och bor i husvagn. I en absurd med allvarligt menad historia berättas om deras sommar tillsammans.
Detta är den första filmen i en trilogi om tre olika sportstjärnor som lett mig vidare utanför sportens gränser in i andra fantasivärldar.
Filmen hade premiär 2011 på Göteborgs Internationella Filmfestival 2011, och har visats på många internationella festivaler samt i SVT.


filmklipp & art videos